miercuri, 27 iunie 2012

Cum aflu numele computerului, tipul sistemului de operare, tipul procesorului, memoria folosita, precum si alte date cu privire la placa video si la placa de sunet?



Ca sa aflati mai multe date cu privire la calculatorul dumneavoastra procedati astfel:

Intrati in Start (coltul stang al ecranului) dati un click pe Run si scrieti in caseta pentru comenzi dxdiag. Va aparea o fereastra ce contine o serie de date despre calculatorul dumneavoastra. Pentru a afla numele calculatorului, tipul sistemului de operare, tipul procesorului si memoria folosita trebuie sa aveti grija ca in fereastra deschisa sa fie activat tab-ul System aflat in partea de sus a ferestrei, spre stanga.


De remarcat faptul ca alaturi de System mai sunt tab-uri ca Display, Sound si Input care daca sunt accesate vor dezvalui informatii detaliate despre placa video, despre placa de sunet, precum si alte informatii importante despre calculatorul dumneavoastra.
Comanda „dxdiag” (merge si in Windows 7) este extrem de utila in multe alte situatii.
In Windows 7 comanda dxdiag se introduce in caseta „search” din Start -coltul stang al ecranului dupa care se apasa Enter.

Un comentariu:

  1. Comanda respectivă funcționează și în windows 8. Foarte interesantă, renunți cu acest prilej la anumite softuri vitale care devin inutile!

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator