miercuri, 13 iunie 2012

Romania sub talpa superputerilor


Nu de mult am urmarit pe youtube un documentar in care se vorbea despre cat de asupriti au fost romanii si cat de mult rau ne-ar dori unele tari din vecinatate, respectiv sa ne destrame si sa ne distruga.
Adevarul istoric este ca Romania a trebuit sa-si schimbe adesea aliatii pentru a-si proteja interesele. Astfel am fost de partea rusilor in lupta impotriva otomanilor, dar au fost momente din istorie cand romanii au luptat si de partea turcilor impotriva imperiului Austro-Ungar. In al doilea razboi mondial am luptat alaturi de nemti impotriva rusilor pentru a ne redobandi Basarabia, dupa care am facut alianta cu rusii pentru a-i alunga pe nemti si pe unguri de pe teritoriul tarii noastre. Aici as vrea sa combat afirmatia cretinoida precum ca ne-am comportat ca niste curve” luptand cand de o parte cand de alta a frontului. Aceasta afirmatie este o tampenie! Atat interventia militara impotriva rusilor cat si cea impotriva nemtilor au fost pe deplin justificate. Multi ar trebui sa citeasca istoria inainte de a deschide gura, pentru ca rusii au incercat sa ne invadeze tara, iar nemtii au incercat sa ne-o vanda la bucata ungurilor, desi erau aliatii nostri.
Este clar ca nu am oferit prea multe motive de iubire din partea vecinilor nostrii, iar marile superputeri privesc la noi cu ciuda, asa cum a-i privi un catar incapatanat care nu se lasa calarit sau care te arunca din sa atunci cand ti-e lumea mai draga.
Personal consider ca este absolut gresit sa crezi ca o alianta cu S.U.A este mai buna decat una cu Rusia, ori invers.
Atat S.U.A. cat si Rusia isi urmaresc propriile lor interese si le pasa prea putin de Romania.
Ideal ar fi sa nu dam nici unei tari prea multe motive sa ne urasca mai mult decat o fac in prezent si sa ne concentram eforturile noastre pentru dezvoltarea propriilor capacitati. Romanii prea mult paseaza in exterior ceea ce ei trebuie sa realizeze singuri in interior. Daca puterile aliate noua in prezent vor considera, in cazul unui conflict intre noi si rusi, ca este pentru binele lor general sa nu se implice atunci asa vor face. Toata sporovaiala de pana acum despre integrarea Romaniei in diverse structuri euro-atlantice se va dovedi a fi pe degeaba. Vom fi parasiti si uitati.
Amintiti-va ce s-a intamplat acum patru ani in Georgia cand tara a fost invadata de rusi, in timp ce georgienii au avut trupe ce au luptat alaturi de americani in Irak.
Ar trebui sa constientizam faptul ca nu putem sta cu mana intinsa pentru a obtine totul de la ceilalti si ca va trebui sa facem singuri ceea ce este mai important de facut in directia dezvoltarii si prosperitatii noastre.
Suntem singuri intr-o lume in care fiecare tara isi urmareste propriile interese.
Odata cu intrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007 cei mai multi dintre cetatenii acestei tari au privit acest fapt cu speranta de mai bine.
Dar iata ca nu este mai bine. Pentru ca a venit criza economica. Iar pentru aceasta criza romanii nu sunt devina.
De vina sunt politicile bancare din tarile dezvoltate prin care au fost acordate prea multe credite si cu prea multa usurinta pentru asigurarea bunastarii propriilor cetateni.
Intrebarea care se pune este cine o duce mai rau in prezent? Noi romanii sau cetatenii din tarile occidentale? Cu siguranta ca noi. Este clar ca cineva trebuie sa plateasca facturile altora.
Interventiile Fondului Monetar International (FMI) cu diverse imprumuturi sunt prezentate adeseori ca fiind benefice pentru tara. Ei bine, nu sunt. Pentru ca acordandu-ne noua imprumuturi aceasta organizatie nu urmareste de fapt ca noi sa o ducem bine, ci isi urmareste propriile interese precum si interesele tarilor care o guverneaza.
Iar felul cum reprezentantii FMI isi impun politicile de austeritate ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri, pentru ca toate informatiile indica faptul ca ei sunt aceia care cer taierea salariilor si a pensiilor, precum si mentinerea unui nivel de trai cat mai scazut pentru romani.
Ungaria a anuntat in repetate randuri ca va incerca sa iasa de sub dependenta impusa de FMI. Grecia a anuntat ca este posibil sa paraseasca zona euro.
Sa ne amintim si atitudinea reprezentantiilor celor mai puternice tari ale Europei in raport cu neputinta Greciei de a se redresa economic, afirmand ca aceasta tara detine o multime de insule pe care ar putea sa le vanda si astfel sa scape de dificultatile sale economice. Adica s-a vehiculat ideea ca teritorii din Grecia sa fie cedate contra unui anumit pret. Trebuie tinut cont de faptul ca grecii sunt la fel de vinovati de producerea crizei la fel ca si restul tarilor.
De ce se crede ca pentru Romania atitudinea va fi diferita?
Mai este nevoie sa mai amintesc de atitudinea ostila a politicienilor din tarile occidentale atunci cand emigrantii romani sunt adusi in discutie?
Nu de mult am aflat de scandalul privind  concesionarea exploatarii unei importante cantitati de cupru pe un pret mai mult decat modic.
La fel si cu exploatarea gazelor de sist dar si a altor afaceri scandaloase. Toate aceste scandaluri nu inseamna ca am inceput sa ne vindem tara sau resursele ei in interesul si pentru bunastarea altora?
Ar trebuie sa ne concentram mai mult spre ceea ce se intampla in interiorul tarii noastre si nu in exterior.
Sunt atatea organizatii cu interese mafiote ca nu mai sti in ziua de azi cine este curat si cine nu.
Romanii si-au pierdut increderea in oamenii politici care sunt considerati drept niste incompetenti ce nu fac altceva decat sa minta pentru a ajunge sa traiasca in huzur, in timp ce restul tarii se prabuseste. Prea multa mafie, prea multe afaceri dubioase, prea multa incompetenta, prea multa indiferenta si superficialitate, prea multa minciuna, prea multa decadenta, prea multa disperare….. Si as mai putea continua. Ceea ce vreau sa exprim este ca paharul rabdarii noastre s-a umplut si incepe sa se reverse.
Inca din comunism am fost mintiti spunandu-ne la scoala faptul ca suntem o tara mica, saraca si neinsemnata si asta pentru a nu ne simti prea mandri de ceea ce suntem. Ni s-a spus ca suntem un popor fara istorie, un popor ce nu are ce cauta pe aceste meleaguri si ca ar fi mai bine sa disparem.
Am fost invatati sa stam cu capul plecat, sa fim certati si sa devenim ascultatori. Dar daca ati afla acum ca de fapt Romania este o tara bogata cu suficiente resurse atat naturale cat si umane, dar ca exista prea multe interese pentru ca acestea sa nu fie exploatate si dezvoltate asa cum ar trebui, in folosul nostru al romanilor? Ce tara vecina sau superputere si-ar dori in acest colt al Europei o Romanie puternica si infloritoare fara sa se simta intr-un anumit fel amenintata sau interesele lor sa aiba de suferit? Interesul general este ca Romania sa fie o tara de prosti, de corupti si de incompetenti pentru a putea fi manevrata si stapanita cu usurinta. 
Probabil ca asistam in prezent la un alt fel de razboi mondial prin care se incearca capitularea benevola si fara focuri de arma a acelor tari ce intra in sfera de interese a marilor puteri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator