joi, 26 iulie 2012

30 Days of Night: Dark Days (2010)


Horror/ Thriller
Nota acordata: 6.50
Acest horror este un sequel al lui “30 Days of Night”, realizat in (2007), insa este mult diferit fata de acesta.
In primul rand difera distributia, de la A la Z. Cand scriu acest lucru nu ma refer doar la faptul ca sunt alti actori, alt regizor si alti scenaristi ci si la faptul ca acest sequel difera destul de mult atat in ce priveste conceptiile cat si modul de abordare.
Inclusiv personajul Stella Oleson este interpretat de aceasta data de actrita Kiele Sanchez, spre deosebire de prima parte unde rolul a fost jucat de Melissa George.
Actiunea nu se mai petrece in regiunea arctica, din Alaska ci undeva prin cotloanele intunecate ale Los Angeles-ului.
Aici Stella Oleson incearca din rasputeri sa-si revina dupa pierderea tragica a iubitului ei (in prima parte acesta s-a transformat in vampir si a fost prefacut in cenusa ca urmare a expunerii benevole la razele soarelui).
Pentru a se razbuna si pentru a constientiza lumea asupra pericolului reprezentat de vampiri Stella merge in turnee prin tara.
Majoritatea celor care o asculta o iau pe Stella peste picior, in deradere, dar aceasta nu se lasa mai prejos si prajeste in fata multimii cativa vampiri fotosensibili.
Intervine un agent FBI care incearca sa o sperie pe Stella dandu-i de inteles ca este aservit intereselor vampirilor. Agentul FBI era un om foarte bolnav ce-si dorea sa devina vampir pentru a scapa de moarte.
Inca alte trei victime ale vampirilor isi unesc fortele cu Stella in incercarea de a o elimina pe Lilith, regina vampir ce statea in spatele tuturor relelor.
Urmeaza o vanatoare continua, cu sanse foarte mici de supravietuire, atat pentru Stella cat si pentru ceilalti membri din grup.
Personal considerat ca aceasta a doua parte este cu mult mai slaba decat prima. Minusuri pot fi acordate atat in ce priveste prestatia actorilor cat si in ce priveste scenariul si regia filmului.
Vampirii nu mai sunt atat de fiorosi si sangerosi ca in prima parte, ci mai degraba perversi si meschini.
Actiunea este destul de slaba si prost organizata. Nu prea exista un fir logic al evenimentelor, filmul fiind gandit parca la “betie”.
De asemenea, sunt unele exagerari ce confera filmului acea banalitate odioasa, de desen animat, cum ar fi turnarea unei galeti de sange peste cenusa unui vampir, care astfel se “intoarce” la viata.
Nici primul film nu a avut cine stie ce efecte  speciale, dar in partea a doua ele sunt parca si mai palide.
Actorii sunt mai slabi decat in primul. O exceptie fiind insa chiar Kiele Sanchez, care mai salveaza un pic din calitatea filmului, dovedindu-se o actrita destul de buna.
Cred ca era mai bine daca nu faceau un sequel dupa 30 Days of Night” (2007), asa parca au stirbit din calitatea acestei capodopere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator