sâmbătă, 29 septembrie 2012

Red Dawn (2012)


Genul: Actiune
Nota acordata: 5.6
Film cu buget de 75 milioane de dolari, si cu o distributie in care apar, in rolurile principale, o sumedenie de actori tineri americani, printre ei aflandu-se si Chris Hemsworth – ce s-a facut remarcat prin interpretarea personajului Thor, atat in filmul omonim din 2011 cat si ulterior in productia din 2012 The Avengers”.
„Red Dawn” 2012 este un remake dupa filmul cu acelasi nume aparut in 1984.  
Scenariul filmului va atrage foarte multi iubitori ai filmelor de actiune intrucat se dovedeste a fi extrem de incitant.
Jed Eckert (Chris Hemsworth) este un militar intors acasa din Orient, dupa ce a participat la mai multe operatiuni militare. Acesta nu reuseste sa se acomodeze imediat la civilie -vechiul stil de viata, intrucat personalitatea sa a fost modelata pentru un regim militar. El nu are de ales decat sa priveasca la fratele sau mai mic, Matt Eckert (Josh Pech), care este o vedeta a echipei de fotbal din cadrul liceului unde invata. Matt ii da practic lectii fratelui sau mai mare despre felul in care acesta ar trebui sa-si traiasca viata si sa uite de militarie, insa Jed prefera sa se refugieze singur in casa si in compania unei sticle de bere. Cei doi frati se desconsidera reciproc, fiecare avand un sistem propriu de valori. Matt are o prietena si isi petrece mare parte din timp distrandu-se, in timp ce Jed crede ca a venit timpul ca fratele sau sa-si ia viata in serios.
Jed nu este luat in serios pana cand intr-o dimineata totul se schimba. Coreea de Nord reuseste sa invadeze pe calea aerului SUA, in timp ce riposta soldatilor americani intarzie sa apara.
Pentru ca S.U.A. devine vulnerabila si fara sustinere din partea aliatilor sai, asiaticii reusesc sa puna stapanire pe o parte din teritoriile americanilor.
Trupele nord-coreene aterizeaza astfel si pe terenul de fotbal al unui liceu din Colorado, unde vedeta era Matt Eckert.
Cladirea institutiei de invatamant  este atacata de nemilosii soldati, dar un grup de tineri adolescenti reusesc sa fuga si sa se refugieze in padurile din munti. Printre refugiati se afla si cei doi frati Eckert.
Pentru a supravietui, grupul de tineri trebuie sa inceapa sa invete sa lupte. Fost militar, Jed Eckert isi asuma responsabilitatea de a-i pregati de lupta pe tinerii adolescenti. Astfel ca, pe langa manuirea armelor, el ii va invata pe liceeni diferite tactici de atac, aparare si retragere rapida. Adolescentii reusesc sa-si procure arme militare atacand depozitele pazite de invadatori.
Incepe un razboi de gherila, prin care au loc mai multe confruntari cu fortele de ocupatie.
Fortele comuniste aliate s-au dovedit a fi deosebit de sangeroase, astfel ca toti tinerii adolescenti vor trebui sa se impace cu ideea ca parintii si rudele lor, precum si toti cei apropiati lor sunt ori pierduti ori in mare primejdie. 
Grupul de tineri luptatori reuniti sub numele de „Wolverine” vor avea parte si de succese semnificative, in ciuda unor perderii, fapt pentru care isi vor atrage imediat simpatia simplilor cetateni americani aflati sub cotropire. 
In acest razboi sunt implicati si rusii, care dau o mana prieteneasca de ajutor asiaticilor pentru a invinge si elimina fortele americane de rezistenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator