miercuri, 12 septembrie 2012

The Avengers (2012)


Genul: SF/Aventura/ Actiune
Nota Acordata: 8.00
Productie americana ce a fost realizata cu un buget urias, de 220 de milioane de dolari.
Producatorul Marvel Enterprises (S.U.A.) are toate motivele sa se declare fericit dupa ce a inregistrat incasari totale de peste 620 de milioane de dolari
Daca evaluezi The Avengers” din punct de vedere al incasarilor atunci se poate considera ca aceasta realizare se afla cu mult deasupra filmului „The Dark Knight Rises”, aparut tot in acest an.
In “The Avengers” se reunesc o seama de super-eroi foarte populari, cum ar fi: Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), The Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner).
Toti acesti eroi sunt mobilizati de o organizatie secreta, denumita S.H.I.E.L.D., pentru a face fata unei amenintari venita de pe alta lume, respectiv din partea lui Loki (Tom Hiddleston) – eroul negativ, care prin viclenie reuseste sa puna mana pe un fel de cub, Tesseract, ce face posibila o trecere intre lumi, aflate in dimensiuni diferite, asemenea unui portal.
Tot prin viclenie Loki reuseste sa-si atraga de partea sa o armata din alta lume, impresionanta si tenebroasa, ce apartine unei rase denumita Chitauri si care cauta sa cucereasca intreaga galaxie.
Loki este inzestrat cu puteri nebanuite, printre ele fiind si capacitatea de a controla mintile oamenilor. Astfel ca el reuseste pentru o perioada scurta sa-l subjuge intereselor sale pe Hawkeye, care va lupta impotriva prietenilor sai.
Agentul Nick Fury (Samuel L. Jackson) coordoneaza si gestioneaza situatia, facand eforturi impresionante pentru a-l aresta pe Loki si de a opri deschiderea unui portal prin care armata Chitauri sa poata invada pamantul.
Pentru a deschide portalul Loki are nevoie de mult iridiu, element ce putea stabiliza energia continuta de Tesseract.
In cele din urma acesta reuseste sa-si deschida portalul dar armata invadatoare se confrunta cu fortele imbatabile ale celor sase super-eroi.
Un film ce va fi aproape sigur nominalizat la Oscar, cel putin pentru efectele speciale deosebite.
La minusuri as putea adauga ca personal mi s-au parut prea puerile unele din dialogurile super-eroilor, in special cele dintre Iron Man si Captain America, dar, in rest, jocul actorilor mi s-a parut destul de bun.
Actiunea filmului este destul de bine gandita. Regizorul Joss Whedon se descurca minunat. De fapt oricine va indrazni sa vada The Avengers” va trage concluzia ca  s-a depus o munca impresionanta pentru realizarea acestui film.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator