luni, 22 octombrie 2012

Priest (2011)


 

Genul: SF/ Thriller/ Horror/ Actiune
Nota acordata: 8.00
Film horror in regia lui Scott Charles Stewart, realizat cu un buget de 60 de milioane de dolari.
In distributie apar actori indragiti cum ar fi Christopher Plummer, Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q si Lily Collins.
Actiunea se petrece undeva in viitor cand rasa vampirilor devine mult prea numeroasa, astfel ca intre oameni si creaturile noptii izbucneste un razboi apocaliptic. Lumea toata este distrusa in aceasta confruntare, vampirii dovedindu-se mai rapizi si mai puternici in lupta, insa oamenii au de partea lor lumina soarelui. Cu toate acestea vampirii supravietuiesc si pornesc contraatacuri nocturne asupra fiintelor umane, provocand distrugeri de proportii.
Pentru a supravietui, oamenii se refugiaza in orase puternic fortificate, iar in spatele zidurilor puterea bisericeasca este cea care conduce. Prelatii vor gasi in cele din urma arma suprema impotriva vampirilor, respectiv acestia descopera ca printre semeni exista si indivizi cu puteri supraomenesti. Acesti oameni neobisnuiti vor fi racolati inca din frageda copilarie, pentru a fi antrenati si educati sub supravegherea conducatorilor Bisericii.
Razboinicii astfel formati vor primii numele de “preoti” iar sarcina lor va fi de a-i depista si starpi pe vampiri.
Un astfel de grup de razboinici pleaca intr-o misiune catre un loc numit “Sola Mira”, un fel de groapa de gunoi, avand ordinul de a o cauta si elimina pe regina vampirilor.
Preotii razboinici esueaza in indeplinirea acestei misiuni, fiind atacati de vampiri din ambele parti.
Seful grupului de preoti razboinici (Paul Bettany) isi pierde in acea confruntare cel mai bun prieten si frate de arme, pe nume Black Hat (Karl Urban).
Ulterior, cu toate ca preotii razboinici au cunoscut si astfel de infrangeri, vampirii incep sa piarda masiv din numar.
Pentru ca atacurile nocturne s-au imputinat tot mai mult, incep sa apara asezari urbane constituite din ferme izolate, departe de orasele fortificate.
Prelatii incep sa se teama de puterea preotilor razboinici si decid desfiintarea acestei caste, motivand ca existenta lor nu mai reprezinta o necesitate. Astfel ca razboinicii sunt nevoiti sa renunte la statutul lor si sa treaca la diverse munci banale, in folosul comunitatii.
Dar, undeva, la o ferma izolata, vampirii ataca in mod neasteptat o familie, ucigand-ul pe fermier si pe sotia acestuia si rapind o fata, respectiv pe Lucy Pace (Lily Collins).
Seriful Hicks (Cam Gigandet) cere ajutor Prelatilor, in cel mai apropiat oras fortificat, insa acestia vor sa musamalizeze situatia pentru a evita haosul si disperarea oamenilor.
Tanarul serif se decide sa sara peste decizia Prelatilor si sa solicite ajutor  unuia dintre fostii preoti razboinici, fiind disperat sa o recupereze cat mai repede pe fata rapita, de care era indragostit orbeste.
Fostul sef al castei preotilor razboinici porneste alaturi de tanarul serif intr-o misiune proprie, nedand ascultare poruncilor venite din partea inaltilor prelati. Curand el se va confrunta cu un inamic neobisnuit, jumatate om si jumatate vampir, impotriva caruia nici un alt preot nu-i poate tine piept.
Hicks constata repede ca nu doar el este motivat in a o gasi pe logodnica sa Lucy, descoperind lucruri neasteptate legate de trecutul fostului preot razboinic.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator