miercuri, 17 octombrie 2012

The Possession (2012)


Genul: Thriller/ Horror
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat cu un buget destul de modest, de doar 17,5 milioane de dolari.
In distriburie apar cateva nume sonore, cum ar fi Jeffrey Dean Morgan si Kyra Sedgwick.
In “The Possession” este vorba despre un duh dizlocat si zavorat intr-o cutie, denumit „Dibbuk” in folclorul evreiesc, intrucat acestuia i s-a refuzat intrarea in lumea celor morti.
Dupa ce-si raneste grav vechea gazda, cutia ce continea duhul este scoasa la vanzare de catre fiul victimei.
Se intampla ca prin zona sa treaca un oarecare Clyde (Jeffrey Dean Morgan), iesit la plimbare impreuna cu cele doua fete ale sale Em (Natasha Calis) si Hannah (Madison Davenport).
Pentru ca Em, cea mai mica dintre cele doua fete, este atrasa de cutia expusa la vanzare, tatal o cumpara fara sa aibă nici cea mai mica banuiala despre ce s-ar putea afla inauntru.
De altfel, Clyde tocmai ce trecuse printr-un proces de divort, in urma caruia fetitele au fost incredintate la mama, fapt ce-l determina sa fie cat mai generos posibil cu cele doua copile, pe perioada scurta in care acestea se aflau in custodia sa.
In serile in care Em era singura, in patutul ei, din cutie incepea sa se auda sunete ca niste soapte stranii, un fel de chemare.
Em reuseste sa deschida cutia, aceasta avand un soi de mecanism ascuns.
La scurt timp, Clyde observa ca fetita sa cea mai mica manifesta un comportament deviant, devenind isterica si chiar violenta.
Ulterior Clyde afla ca fetita sa Em se descurca din ce in ce mai greu la scoala, fiind chemat de director dupa ce aceasta isi ataca cu bestialitate unul dintre colegi.
Disperat de transformarea brusca suferita de fetita sa, Clyde incearca sa afle care ar putea fi cauza tuturor problemelor. Astfel el observa ca Em a devenit obsedata de cutia sa, fata de care nu suporta sa stea separata.
Tatal face legatura intre momentul cumpararii cutiei si aparitia primelor  manifestari comportamentale deviante ale fetitei si decide ca a venit timpul sa se debaraseze de obiect.
Insa fetita fuge din casa si se indreapta glont spre locul unde tatal a aruncat cutia cu duhul.
La acel moment duhul ia decizia de a intra in Em pentru a nu mai putea fi separate, iar toate problemele de pana atunci capata o amploare cu mult mai mare.
Copila incepe sa se comporte ca si cum ar fi posedata, iar toti doctorii ridica din umeri, neavand solutii pentru straniile tulburari de comportament ale acesteia.
Pentru a afla ce anume reprezinta cutia, Clyde duce obiectul unui profesor in antichitati, care, dupa ce-l studiaza in amanunt, ii spune ca totul face parte din folclorul si credintele poporului evreiesc.
In baza noilor informatii Clyde va cere ajutorul unei anumite secte evreiesti de la care primeste ajutorul unui rabin.
Va incepe o lupta disperata cu „Dibbuk” in incercarea de a o elibera pe fetita, insa acest duh este unul deosebit de puternic si periculos.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator