marți, 4 decembrie 2012

Blestemul saraciei, prostiei si pierderii identitatii nationale




Saracia este una dintre cele mai grele napaste dintre toate nenorocirile ce se pot abate asupra unei natiuni.
Poate ca nici razboiul sau moartea nu sunt atat de crunte cum este mizeria si pierderea sperantei.
Dumnezeu nu ne-a iertat doar in a ne lasa plini de nevoi ci ne-a oprimat si cu conducatori saraci cu duhul, ce nu au si nu au avut pana in prezent preocupari de a combate degradarea materiala si morala in care se scufunda tara noastra tot mai mult.
De ce sunt lipsurile materiale mai crunte decat moartea? Pentru ca moartea poate fi glorificata, poate fi numita un gest de mandrie, de curaj si de sacrificiu suprem, in timp ce despre saracie nu se poate spune acelasi lucru.
Cuvantul „saracie” defineste un popor slab, o societate bolnava, ce functioneaza defectuos si in care primeaza mentalitati deosebit de primitive si agresive – respectiv un fel de lege a junglei in care castiga intotdeauna doar cel mai abil, mai ticalos, mai viclean si mai perfid.
Saracia este sora buna cu furaciunea, cu prostia, coruptia, indiferenta, delasarea, mizeria.
Iar aceste „calitati” tind sa ne acapareze si sa ne caracterizeze pe noi, romanii, in fata altor popoare.
Saracia, prostia, lenea si rautatea sunt in cultura celor mai puternice tari ale lumii, cum ar fi S.U.A. sau Germania, slabiciuni demne de dispret, de urat si de huiduit.
Atat populatia civila din Occident cat si liderii acestora considera ca fiind echivalentul unor gauri negre acele popoarele sarace, ce necesita ajutor si sustinere permanenta pentru rezolvarea propriilor  probleme financiare si sociale, unde dispar ca in neant sume uriase de bani si de resurse materiale, obligand tarile civilizate sa tina astfel pasul pe loc.
Ar trebui sa ne canalizam energiile impotriva acestui dusman, al saraciei, si nu pe spectacolele oferite de cine stie ce parveniti din lumea politica sau sociala.
Oare cu ce ne-a ajutat casnicia si certurile dintre Irinel si Monica?
Dar personaje ca Magda Ciumac sau Tolea Ciumac?
Sau faptul ca Basescu si cu Ponta se ciondanesc intre ei pe lucruri uneori mai mult decat puerile?
Cu ce ne pot fi de folos spectacolele ieftine si gretoase oferite de anumite televiziuni ce se recomanda ca apartinand poporului si nu intereselor financiare ale vreunui imbuibat cu ravne si in sfera politicului?
Daca ne place intr-atat de mult aceste lucruri atunci eu cred ca a venit momentul sa privim si spre imaginea pe care ne-am format-o in fata lumii.
Mii și mii de cerșetori sau de ciorditori au împânzit țările occidentale, etalându-și hidoșenia în văzul tuturor.
Străinii sunt șocați de exemplarele de cerșetori minori cu handicap ce se târăsc zilnic spre cele mai vizitate obiective turistice pentru a le cere turiștilor, veniți din mai toate colțurile lumii, un ban pentru a putea supraviețui.
Majoritatea dintre ei stiu sa raspunda la intrebarea „De unde vi?”. Romania a devenit cea mai infioratoare tara, iar acest lucru nu s-a intamplat datorita povestilor scrise de Bram Stoker.
Cazurile sociale ce au ingrozit lumea occidentala ii fac pe conducatorii nostri sa nu stea prea comozi in scaunele lor confortabile atunci cand sunt chemati la Bruxelles sau in cadrul diferitelor foruri europene.
Si asta pentru ca ei sunt facuti direct raspunzatori pentru saracia si problemele sociale ce se revarsa in afara tarii noastre.
Conducatorii sunt vinovati de esecul sau ineficienta reformelor din educatie, sanatate, administratie etc.
Cel mai mult ma enerveaza sa vad pe cate un buzat din sfera politicului cum spune ca in Romania majoritatea oamenilor o duc bine, fara griji, ca probabil sunt unele probleme dar care se pot rezolva de la sine etc. Iar atunci cand acesta paseste in afara granitelor si vede civilizatia de acolo, comparativ cu a noastra si isi primeste si ditamai reprosurile, va incepe sa dea inapoi si sa se apere dand vina pe romani, pe neputintele acestora, uitand de menirea pe care o are in societate si de faptul ca este si el parte din acest popor.
Sau poate ca acesti buzati din sfera politicului se considera ca facand parte dintr-o alta specie de roman?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator