duminică, 16 decembrie 2012

Call of Duty: Black Ops II



Nota acordata: 8.00
Este un joc video first-person genul shooter, dezvoltat de Treyarch si publicat de Activision.
Franciza „Call of Duty” continua cu un joc video ce se raporteaza la tehnologia viitorului, mai exact la anul 2025.
In aceasta perioada un nou razboi rece are loc intre SUA si China, in cadrul caruia trupele de comando se vor folosi de armament si echipament deosebit de sofisticat si avansat.
Insa prin misiunile sale jocul face referire si la anumite evenimente ce s-au petrecut in trecut.
De fapt este vorba de o poveste care se ramifica iar de felul in care jucatorul reuseste sa-si indeplineasca indatoririle va depinde si finalul jocului, care se poate termina in mai multe moduri.
In aceasta a doua parte se vor regasi personajele din primul „Black Ops”, respectiv Alex Mason si Frank Woods.
Personaje principale noi sunt teroristul Raul Menendez si David Mason- fiul eroului Mason.
Woods este acum un bosorog ramolit ce sta in scaunul sau cu jilt si isi povesteste pataniile din tinerete lui David Mason si partenerului acestuia, Harper,  insa jucatorul trebuie sa se intoarca in timp pentru a indeplini misiunile la care Woods face referire.
Playerul va dispune si de armament futurist, cum ar fi posibilitatea de a ghida dronele militare, ce zboara deasupra campului de lupta, sa deschida foc nimicitor asupra fortelor combatante distrugand astfel tancuri si alte masini de lupta.
Jocul abunda in secvente de lupta deosebit de brutale si chiar sadice.
Pe langa dronele folosite jucatorul va utiliza si un lansator de rachete cu camera de luat vederi incorporata, pentru a dobori elicopterele inamice.
Un articol caraghios si pueril ce face parte din arsenalul acestui joc sunt si capcanele pentru animale ce pot fi amplasate pe sol pentru ca inamicul sa-si prinda piciorul intr-insele atunci cand va incepe sa te fugareasca.
In ce priveste echipamentul din dotare trebuie sa pomenesc de manusile „nano” ce confera jucatorului forta superioara de catarare si de prindere, precum si costumul pentru „jumping” - ceva asemanator cu ce am vazut in natura la veveritele zburatoare.
Jucatorul va avea posibilitatea de a se folosi la un moment dat de o drona de buzunar ce poate inspecta perimetrul de la inaltime sau sa se strecoare prin tuburile de aerisire.
De asemenea, pe langa diferiti roboti de lupta apare si un Bigdog (robot militar ce se deplaseaza la sol, cu inteligenta proprie, masiv blindat si puternic inarmat), in spatele caruia jucatorul poate face „cover” sau sa preia controlul prin teleghidare.
Conceptul dronei de buzunar si al Bigdog-ului seamana izbitor de mult cu ceea ce am intalnit in Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier.
Un alt concept asemanator cu cel intalnit in „Ghost Recon: Future Soldier” este camuflajul de invizibilitate (in genul Predator), tehnologie de care dispune insa si inamicul.
Armamentul sofisticat este prevazut cu dispozitive variate de identificare a tintelor. Un astfel de sistem permite vizualizarea inamicului prin obstacole, in genul armelor „electronic pulse rifle” (Gun EM) din filmul Eraser, produs in  1996.
Una din misiuni se desfasoara tocmai in Afganistan, unde jucatorul va avea ocazia sa calareasca si sa traga cu diverse arme asupra inamicilor rusi si asupra elicopterelor sau blindatelor acestora.
O alta misiune ofera posibilitatea de a controla un avion de lupta pentru a dobori mai multe tinte aflate la sol dar si in aer, in vederea protejarii unui convoi de blindate.
Misiunile se succed iar intre ele exista un contrast izbitor intre conceptele militare prezente si cele ale viitorului- ce tin mai mult de SF.
„Call of Duty: Black Ops II” devine o invalmasala de fapte si actiuni, ce se apropie foarte mult de ceea ce am putea numi un non-sens. Din aceasta cauza s-ar putea ca jocul sa nu fie primit cu acelasi entuziasm de care s-au bucurat celelalte jocuri din serie.
Alte minusuri pot fi acordate si modului Multiplayer care nu a fost dezvoltat suficient de mult pentru a putea satisface pretentiile tuturor. Totusi exista si unele avantaje cum ar fi  modul in care jucatorul isi poate particulariza dupa bunul sau plac avatarul si armamentul. 

Cerinte minime de sistem (Minimum System Requirements) a PC-ului pentru a putea juca game-ul „Call of Duty: Black Ops II”

1.CPU:
a) Intel Core2 Duo E8200 2.66 GHz
b) AMD Phenom X3 8750 2.4  GHz
2.GPU:
a)ATI Radeon HD 3870  512 MB
b) NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB
3. Ram: 2 GB
4. Sistem de operare: Windows 7 sau Windows Vista SP2
5. Spatiu de stocare pe hard disk: 10 GB de spatiu liber
6.Directx: DX 11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator