sâmbătă, 1 decembrie 2012

Wrong Turn (2003)


Nota acordata: 7.5
Genul: Thriller/ Horror

Film de groaza realizat cu un buget de 10 milioane de dolari, ce s-a bucurat si se bucura in continuare de un succes enorm in randul iubitorilor de gen.
Rob Schmidt si Steve Danton au colaborat la realizarea partii de regie, iar Alan B. McElroy a scris scenariul pentru acest film.
„Wrong Turn” (2003) este precursorul pentru alte patru filme horror, avand subiect asemanator, respectiv „Wrong Turn 2: Dead End” (2007); „Wrong Turn 3: Left for Dead” (2009); „Wrong Turn 4” (2011); „Wrong Turn 5” (2012) – insa nici una dintre aceste patru realizari nu s-a ridicat la inaltimea primului film.
Ultimele trei parti poarta semnatura regizorului Declan O’Brien, care se pare ca a facut o pasiune pentru acest film, insa fara sa impresioneze prin calitate si originalitate.
In „Wrong Turn” (2003), un tanar pe nume Chris (Desmond Harrington) se afla la bordul masinii sale grabindu-se sa ajunga la un interviu pentru un loc de munca, insa spre ghinionul lui este nevoit sa astepte pe o autostrada blocata de catre pompieri, ca urmare a unui accident ce implica scurgerea unor deseuri chimice.
Studiind cu atentie harta drumurilor Chris observa ca exista o ruta ocolitoare pe un drum forestier ce intra adanc in padurile muntilor din Virginia de Vest.
Pentru ca era nerabdator sa ajunga la interviu, Chris porneste pe acest drum, dar, dupa ce a parcurs mai multi kilometri, acroseaza un alt autovehicul ce era stationat pe mijlocul drumului.
Astfel Chris va face cunostinta cu alti cinci tineri, respectiv: Jessie (Eliza Dushku), Evan (Kevin Zegers), Francine (Lindy Booth), Carly (Emmanuelle Chriqui) si Scott (Jeremy Sisto), ce se aflau blocati pe drum dupa ce masina lor a facut pana. Unul din tineri gaseste o bucata de sarma ghimpata ce parea sa fie cauza necazului lor.
Neavand incotro tinerii se hotarasc sa plece pe jos, sperand sa gaseasca ajutor. Doar Evan si Francine raman langa masini, pentru a avea grija, in timp ce restul tinerilor o pornesc pe drumul din padure.
La un moment dat cei patru tineri ajung la o cabana izolata si sinistra, aflata in padure. Pentru ca nu le raspunde nimeni la usa si pentru ca-si doreau sa gaseasca un telefon, tinerii patrund in baraca si incep sa cotrobaie. Insa nu dupa mult timp se intorc acasa si cei trei proprietarii, care nu sunt altceva decat niste canibali sangerosi cu aspect de monstrii – rezultat al reproducerii in propria familie.
Tinerii reusesc sa scape din cabana de munte transformata brusc in abator de carne umana de catre cei trei canibali.
Insa canibalii vor remarca faptul ca au fost vizitati de musafiri nepoftiti, astfel ca vor incepe o goana prin padure, pe urmele tinerilor. 
Acest film este nerecomandat minorilor, intrucat abunda in secvente deosebit de sangeroase.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator