duminică, 23 iunie 2013

Cum poti programa calculatorul sa se inchida automat ?

O comanda pe care ar trebui sa o cunoasca orice utilizator de PC este aceea de a programa calculatorul sa se inchida in mod automat.
Adeseori va gasiti in fata unor situatii ce impun o programare a calculatorului de a se inchide singur, dupa un anumit timp.
De exemplu:
- trebuie sa descarcati ceva de pe net sau de pe posta electronica, insa acest lucru dureaza mult prea mult si dumneavoastra trebuie sa va aflati in alta parte sau trebuie sa va odihniti. 
- copilul pierde multe ore in fata calculatorului si uita sa mai mearga la culcare (caz in care ar trebui sa procedati si la parolarea accesului pe calculator).

Iata ce trebuie sa faceti:

Intrati in Start (coltul din partea stanga a ecranului) sau apasati tasta sigla (cu fereastra - Windows) ce se poate gasi pe toate tastaturile obisnuite, intre tastele Ctrl si Alt.



Din Meniul Start alegeti si faceti click stanga pe Run.

Cei care folosesc Windows 7 pot folosi casuta de cautare (search) ce apare in Meniul Start unde vor scrie cuvantul Run si apoi vor apasa tasta Enter (Sau vor introduce comenzile de mai jos in casuta de cautare si vor apasa tasta Enter). Nu se va folosi tasta Enter de langa tastele numerice, ci doar pe aceea care se afla dedesubtul tastei Backspace. 

Odata accesata comanda Run va aparea o mica fereastra unde veti tasta urmatoarele:

shutdown -s -t 3600




cu spatiu (tasta space) intre ele, adica:

shutdown/SPACE/-s/SPACE/-t/SPACE/3600

3600 reprezinta numarul de secunde pentru o ora, insa dumneavoastra puteti opta pentru doua ore (7200), trei ore (10800) si chiar pana la zeci de ore.

Odata ce ati introdus in Run comanda de oprire automata si veti apasa OK, va aparea o alta fereastra unde in  dreptul cuvintelor „time before shutdown” veti observa numarul de secunde si minute ramase pana la oprire, sub forma unei numaratori inverse.  

Utilizatorii de Windows 7 vor fi doar atentionati de o mica fereastra ce va aparea in coltul din dreapta al ecranului.

Daca se intampla sa va razganti pe parcursul numaratorii inverse atunci va trebui sa intrati din nou in Run unde veti scrie comanda:

shutdown -a (cu spatiu intre ele)

 


Dupa care faceti click stanga pe OK.

Astfel veti anula comanda de oprire automata.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator