Nota acordata: 9.00
Este continuarea jocului
video Crysis din 2007, fiind produs de
echipa germana Crytek (aceeasi) si publicat in 2011 de Electronic Arts.Pentru cei care nu au jucat popularul Crysis trebuie sa adaug faptul ca atat prima parte cat si a doua sunt jocuri video de genul first-person shooter si au ca subiect invadarea lumii de catre o rasa de extraterestri ce urmareste sa-i extermine in totalitate pe oameni si sa stapaneasca pamantul.
In Crysis 2 aceeasi rasa de extraterestrii devin mult mai perfectionati si sofisticati ca in prima parte, dar si mai perversi. Astfel ca acestia vor infesta populatia districtului Manhattan din orasul New York City si pornesc atacuri aprige cu ajutorul unor nave zburatoare, a unor tripozi, precum si cu o armata numeroasa alcatuita din soldati bio-mecanici ce difera intre ei prin marime, viteza, tehnologie si putere de foc.
Personajul din Crysis 2 este Alcatraz, un soldat din trupele speciale ale marinei militare americane. Acesta este trimis in orasul New York City cu misiunea de a-l recupera pe unul din oamenii de stiinta.
Echipa sa de luptatori este atacata si nimicita de puterea de foc a extraterestrilor, cu putin timp inainte de debarcare. Alcatraz sufera la randul sau leziuni grave si este salvat in ultimul moment de “Profet”, un alt luptator al fortelor militare americane. „Profet” poarta un costum Nano bazat pe o tehnologie extrem de avansata, ce ii poate amplifica si dezvolta calitatile de luptator. Acesta se decide sa-i cedeze lui „Alcatraz” costumul sau, pentru ca nu mai avea multe zile de trait, fiind infectat cu virusul extraterestrilor.
„Profet” hotaraste sa se sinucida punandu-si astfel capat suferintelor dar si pentru a-i permite lui „Alcatraz” sa asimileze si sa interactioneze la nivel celular cu nanobotii costumului. Lui „Alcatraz” ii revine astfel sarcina de a salva omenirea si va incepe o aventura printre ruinile orasului New York City, luptand atat impotriva extraterestrilor cat si impotriva fortelor CELL conduse de comandantul Dominic Lockhart, ce avea intentia de a rechizitiona costumul Nano pentru folosul sau propriu.
Trebuie precizat faptul ca cei de la Crytek si-au exprimat deschis opinia de a crea prin Crysis 2 un joc video care sa depaseasca in valoare orice alt joc de gen aparut, respectiv ca noul Crysis sa devina prin noile concepte o revelatie pentru intreaga industrie a jocurilor video. Din criticile pe care le-am citit am constatat ca cei de la Crytek nu prea si-au atins scopul dorit, desi au fost destul de aproape. Sunt aduse critici serioase in special faptului ca jocul Crysis 2 lasa mult de dorit in ce priveste partea de multiplayer precum si neajunsurilor in ce priveste logica desfasurarii actiunii.
In ce priveste partea grafica trebuie sa recunosc ca jocul are atuurile sale, mai ales ca de data asta actiunea nu se mai petrece in jungla, ci intr-un oras superdezvoltat cu cladiri impozante, birouri, autostrazi, masini si multe altele. Dar se pot remarca si defecte in ce priveste optimizarea rezolutiei texturilor, pe alocuri mai slaba decat in primul joc. Insa acest lucru pe mine nu m-a deranjat deloc, iar opinia mea personala este ca Crysis 2 este unul dintre cele mai reusite jocuri pe care le-am jucat pana in prezent.
Fata de Crysis aparut in 2007 exista si unele diferente in ce priveste dotarile cu care este inzestrat costumul, fiind mai sofisticat si mai usor de accesat si manevrat.
Armamentul este destul de variat si sofisticat, dar n- am sa-mi pierd timpul aici incepand sa-l enumar. Puterea de foc a armelor difera de la o arma la alta, asa ca luati seama la ce alegeti. Pe parcursul jocului armamentul capata imbunatatiri pe care jucatorul le poate activa la alegere, cum ar fi adaugarea amortizorului de zgomot, a aruncatorului de grenade, a unui dispozitiv de ochire imbunatatit.
Astfel ca pe langa grenade si C4 veti putea alege doua tipuri de arme de foc usoare performante, precum si un lansator de rachete.
Mai precizez ca nu vi se ofera posibilitatea de a captura arme de la extraterestri si de a le folosi apoi.
Munitia se gaseste aproape la tot pasul, putand fi descoperita mai usor daca veti activa modul de vizualizare termica de care dispune costumul – tot astfel ii puteti identifica mai lesnea si pe extraterestri.
Luptele cu extraterestrii mi s-au parut foarte interesante, in sensul ca acestia chiar pareau ca dezvolta individual o strategie de lupta. Nu de putine ori am fost dat pe spate de iuteala si viclenia de care dadeau dovada. Au fost cazuri cand m-am trezit ca inamicul imi sufla in ceafa si asta dupa ce l-am luat in catare si i-am expediat fara succes cateva boabe.
Cea mai practica strategie impotriva inamicilor este una din optiunile oferita de costum, prin care „Alcatraz” devine invizibil si astfel poate fi strecurat „pe nesimtite” in spatele victimei.
Asa cum am mai precizat controlul asupra functiilor costumului dar si asupra avatarului este cu mult mai bun decat in cazul primului Crysis. Apropo! La salturi uriase sau la cazaturi nu uitati sa activati armura inainte de impact, altfel „Alcatraz” devine nano pilaf.
De buguri nu prea am dat. Imi aduc aminte ca m-am blocat o data intr-un pietroi, dar am iesit repede.
Cerinte minime (Minimum System Requirements) a PC-ului pentru a putea juca game-ul Crysis 2:
1.CPU: Intel Core 2 Duo E4400 sau AMD Athlon 64 X2 3600 sau mai mult
2.GPU:
a) NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB
b) ATI Radeon HD 3850 de 512 MB – sa fie si compatibil Directx11
3. Ram: 2 GB sau 3 GB – in cazul in care folositi Vista
4. Sistem de operare: Windows XP SP3, Vista SP2 sau Windows 7
5. Spatiu de stocare pe hard disk: 9 GB de spatiu liber
6. Placa de sunet: Directx 9.0c
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator