luni, 9 iulie 2012

Gimnastica faciala


gimnastica faciala elimina ridurile; prin exercitii faciale repetate si sustinute zi de zi ridurile sunt ameliorate; ridurile dispar in urma exercitiilor faciale; cel mai bun tratament impotriva ridurilor efectuat acasa


Este un mijloc eficace pentru antrenarea muschilor faciali si a retelei de fibre elastice din derma, stimuland circulatia sanguina.
Exercitiile se practica in scopul prevenirii ridurilor sau pentru atenuarea celor deja existente, precum si pentru mentinerea unui ten suplu, fraged si tanar.
Gimnastica faciala se practica in fata oglinzii pentru a urmari si controla fiecare miscare.
Iata cateva dintre procedee:

Exercitii faciale pentru zona ochilor
1.Ridicati sprincenele cat mai mult dupa care le coborati fortat.
2.Inchideti ochii si cu ambele degete mari fixate in colturile exterioare ale ochilor veti trage pielea usor catre tample.
3.Cu ochii inchisi ferm veti intinde in sus pielea de sub sprancene, folosindu-va de degetele aratatoare .
4.Cu ambii ochi deschisi ridicati spranceana stanga in timp ce inchideti ochiul drept, timp de o secunda, continuaţi folosind ochiul stang si spranceana dreapta dupa care brusc deschideti ochii cat mai larg.
5.Stati cu ochii larg deschisi si priviti in directia sus si in jos, la stanga si la dreapta, fara a misca din cap.

Exercitii pentru gat si fata:
Efectuati de 6-10 ori fiecare dintre urmatoarele exercitii
1.Folosind palma deschisa prindeti partea inferioara a barbiei si impingeti capul pe spate pana cand ajungeti cu privirea in tavan si simtiti cum se intinde pielea gatului
2.Cu mana pozitionata in partea de jos a gatului intindeti pielea in jos.
3.Tuguiati buzele si totodata va dati usor capul pe spate , il tineti in aceasta pozitie, si tuguiati de cateva ori cu putere buzele, ca si cum ati incerca sa sarutati tavanul.
4.Cu capul pozitionat pe spate, cu privirea in tavan, va aduceti buza inferioara peste cea superioara pana cand simtiti ca vi se intinde pielea gatului.
 
Exercitii de tonifiere pentru buze:
1.Cu buzele aduse impreuna incercati sa le miscati catre varful nasului, dupa care le indreptati catre barbie; faceti o pauza si repetati.
2.Cu dinti stransi si buzele apropiate intindeti colturile gurii intr-un zambet larg, dupa care reveniti la pozitia initiala si repetati.
3.Tuguiati buzele intr-o pozitie de sarut si ramaneti cu ele presate cateva secunde.

Exercitii de tonifiere pentru obraji:
1.Tineti buzele apropiate si sugeti unul dintre obraji, dupa care reveti la pozitia initiala si repetati cu celalat obraz.
2.Largiti forfat narile si colturile gurii, apoi tuguiati buzele.
3.Umpleti gura cu aer si plimbati aerul prin cavitatea bucala, respectiv bucla va fi adusa in partea de sus a buzei superioare, dupa care in obrazul drept si apoi in cel stang. Repetati de cateva ori.
4.Coborati colturile gurii, dupa care tuguiati din nou buzele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator