luni, 9 iulie 2012

Metode de combatere a pistruilor


Pistruii (efelidele) - sunt celule ce contin culoare si care sunt cuprinse in piele in loturi mici, formand pete rotude, de dimensiuni foarte mici, de  culoare bruna, rosiatica sau cafenie. Uneori aceste pete de culoare se suprapun parand de dimensiuni mai mari.

indepartarea pistruilor; tehnici si metode de indepartare a pistruilor; cum poti scapa de pistrui; tehnica prin laser si a peelingului chimic pentru indepartarea efelidelor, a pistruilor

Cel mai adesea pistruii pot fi intalniti la persoanele roscovane sau blonde, cu pielea deschisa la culoare, acestia fiind localizati pe fata, decolteu, maini si brate. Prezenta pistruilor nu este daunatoare si nici nu reprezinta un semn ca ar exista o problema de sanatate.


Multe persoane sunt complexate de prezenta pistruilor pe fata, tocmai de aceea nu este bine sa glumim pe seama lor. Insa exista si persoane ce se mandresc cu pigmentarea mai putin obisnuita, considerand ca astfel li se confera un sarm aparte.

Printre vedetele cu pistrui mentionam Nicole Kidman, Lily Cole, Natalie Wood, Bar Rafaeli, Lucy Liu, Megan Fox.

In perioada sezonului rece pistruii pot sa dispara pentru ca in perioada verii sa reapara. Acest fapt se datoreaza soarelui si cantitatii reduse de melanina, ce are rolul si de a proteja pielea de arsurile solare prin reflexie si absorbtia razelor ultraviolete.

Tocmai de aceea este importanta protejarea pe timpul verii si al toamnei cu o crema fotoprotectoare.

In ce priveste tratamentul trebuie mentionat din start ca nu exista nici o reteta pe baza de infuzie de plante sau pentru diferite masti din produse naturale, care sa garanteze disparitia pistruilor chiar daca sunt utilizate doar produse naturale.

Pistruii sunt situati adanc in piele iar indepartarea lor nu poate fi facuta atat de usor. Binenteles ca exista unele tratamente naturiste ce pot ameliora petele sau chiar sa le faca sa dispara pentru o anumita perioada de timp insa acestia pot sa apara relativ usor.

Tratamentul se poate face si prin peeling chimic folosind acizi din fructe si care au rolul de a indeparta straturile de suprafata ale pielii. Cele mai cunoscute substante chimice folosite in peelingul cosmetic sunt fenolul, pentru peeling profund, acidul tricloracetic (TCA), pentru peeling mediu si alfahidroxiacizii(AHA), pentru peeling superficial. Pot aparea complicatii cum ar fi pigmentarea neuniforma a pielii, aparitia infectiilor, a cicatricilor, a rosetei excesive, a mancarimii.

Cea mai eficace metoda dar si cea mai costisitoare este indepartarea pistruilor cu ajutorul laserului. Laserul presupe generarea unei lumini de o anumita intensitate si culoare ce trece pe deasupra zonei tratate facand pistrui sa dispara.

Principiul pe care se bazeaza tratamentul cu laser este acela ca melanina din piele poate bloca lungimi de unde scurte de lumina, respectiv lumina ultravioleta a carei culoare este mai mica decat orice culoare a luminii vizibile. Astfel ca pentru a decolora pete maronii se vor folosi lungimi de unda mai mici decat poate opri in mod normal melanina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator