marți, 12 martie 2013

After Earth (2013)


 
Film SF; Will Smith; Film de actiune si aventura; O realizare de exceptie in anul 2013 ce va aduce foarte multe evaluari si comentarii favorabile; Pamantul este distrus intr-o catastrofa planetara, dar un general si fiul sau se intorc, dupa o mie de ani, iar aici vor descoperi o noua fata a lumii pe care au parasit-o
Genul: SF/ Actiune/ Aventura
Nota aordata: 6.00
Un film regizat de un indian la origine, pe nume M.Night Shyamalan, acelasi care a primit doua nominalizari la Oscar la categoria „cel mai bun regizor” si „cel mai bun scenariu original” pentru filmul „The Sixth Sense” din 1999.

Will Smith apare in distributie alaturi de mult prea tanarul actor Jaden Smith (14 ani).

 
 
 

Actiunea filmului se petrece undeva in viitor, cand, de mai bine de o mie de ani,  planeta Pamant a fost parasita de catre oameni in urma unei catastrofe. Omenirea si-a gasit intre timp un nou camin, pe planeta Nova Prime. Aici oamenii nu vor avea in sa pace intrucat sunt asaltati adeseori de Ursas, un animal monstruos sau mai bine spus o arma in carne si oase, a carei menire era sa starpeasca rasa omeneasca - vinovatii fiind o rasa superioara de extraterestrii.

Tanarul Kitai Raige este un simplu cadet la o scoala cu specific militar, avand toate sansele de a reusi in viata, intrucat tatal sau este nimeni altcineva decat generalul Cypher, un erou si un militar de cariera foarte respectat.

Tanarul Kitai si tatal sau, Cyper, pornesc impreuna intr-o calatorie prin galaxie, insa nava lor este avariata de o rafala de asteroizi.

Se prabusesc in deriva tocmai pe Terra, vechiul camin al omenirii.

Aici Kitai trebuie sa recupereze de unul singur un dispozitiv cu ajutorul caruia puteau alerta si cere ajutor de pe Nova Prime.

Generalul Cyper a fost ranit in accident si nu se poate deplasa, astfel ca este nevoit sa ramana la adapost.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple, mai ales pentru ca Kitai este doar un tanar caded, care obisnuia la antrenamente sa fie insuficient de serios, atragandu-si permanent nemultumirea mentorilor sai.

Planeta pamant s-a schimbat mult in cei o mie de ani de la dezastru, locul fiind preluat de o multime de vietati salbatice, deloc bucuroase de prezenta oamenilor.
Kitai este nevoit sa invete repede sub indrumarea tatalui sau, traind o experienta unica pentru care nu a fost pregatit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator