duminică, 10 martie 2013

Oblivion 2013


 
Film SF cu Tom Cruise in rolul principal, alaturi de Morgan Freeman si Melissa Leo. Actiunea este despre lupta unui soldat din viitor atat cu extraterestrii cat si cu conducatorii lumii ce doreau sa subjuge omenirea
Nota acordata: 8.75
Genul: SF/ Thriller/ Actiune/ Aventura
Film regizat de Joseph Kosinski, care a mai regizat si Tron: Legacy 2010 – film ce a fost nominalizat la Oscar, la categoria „cel mai bun mixaj sonor”, insa fara sa castige premiul.

Filmografia lui Kosinski este limitata doar la aceste doua filme,  Oblivion 2013 si Tron: Legacy 2010.
 
 

In distributie apar numele unor actorii renumiti cum ar fi Tom Cruise, Morgan Freeman si Melissa Leo.

Despre Oblivion 2013 as putea sa insir aici o multime de impresii insa cred ca totul se poate rezuma la cuvintele "Este cel mai bun film SF din ultimii 2 ani"     

Actiunea se petrece in viitor, in anul 2073 cand Pamantul a fost distrus in urma unui razboi devastator purtat impotriva extraterestrilor.
 
Jack Harper (Tom Cruise) impreuna cu partenera sa Victoria (Andrea Riseborough) se aflau pe o statie deasupra pamantului, avand misiunea de a proteja resursele planetei. Mai exact, Jack Harper se deplasa in teren pentru a repara dronele de lupta, programate sa distruga orice amenintare inamica, fiind secondat de pe statie de catre Victoria, care tinea  in permanenta contactul cu centrul de control aflat in afara planetei.

Cei doi traiau practic o poveste in care Victoria se simtea deosebit de fericita, alaturi de un barbat frumos si avand cam tot ce-si dorea inima pe statia zburatoare.

Jack insa este cel care face munca de teren, cel care trebuie sa coboare jos si sa repare dronele, ce se defectau aproape mai tot timpul.

Ceea ce il chinuia pe Jack era faptul ca nu-si mai amintea aproape nimic din trecutul sau, singurele sale amintiri fiind legate doar de statia pe care isi desfasura activitatea.

El insa vede o multime de lucruri care ii trezesc amintiri neobisnuite, legate de o viata parca de mult uitata.

Pamantul este impartit in zone contaminate unde nu putea patrunde si zone de relativa siguranta, dar existau si locuri, mici oaze, unde se mai pastra putin din farmecul natural de odinioara al planetei. Intr-un astfel de loc Jack si-a facut un cuibusor, unde si-a adunat lucrurile ce i se pareau familiare si unde ii placea sa traiasca momente singuratice dar unice.

Spre deosebire de Jack, Victoria nu dorea sa renunte nici macar pentru un minut la confortul de pe statie, considerand ca tot ce se afla pe pamant era de fapt otravitor.

Un eveniment neobisnuit tulbura in mod iremediabil viata celor doi. Din cer se prabuseste o nava ce continea capsulele criogenate ale catorva supravietuitori. Pentru ca o drona de lupta a inceput sa elimine supravietuitorii, Jack se opune si astfel reuseste sa salveze o femeie tanara, pe care o aduce pe statie, unde se afla si Victoria.

Tanara isi revine din somnul indus criogenic si pare ca il recunoaste pe Jack drept fostul ei sot. Amintiri foarte puternice incep sa-i tulbure mintea si sufletul lui Jack. 

De aici totul se schimba pentru Jack, care va incepe o goana nebuna dupa adevarul ce i-a fost interzis. Asa afla ca inca mai existau supravietuitori pe pamant, iar acestia purtau o lupta  disperata impotriva fortei ce controla Terra, din afara spatiului terestru - la ordinul careia se afla Jack si Victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator