sâmbătă, 9 martie 2013

The Impossibles 2012


 

Cel mai bun film vazut; recomandare film; un film emotionant; remarcabil; tensionant; o actrita de exceptie; nominalizat lșa Oscar si la Golden Globe; Un film despre tsunamii devastator din Thailanda, unde o fmilie de britanici incearca disperata sa supravietuiasca, fiind loviti si despartiti de valuri; Un film din categoria drama deosebit de emotionant; thriller; film de succes
Genul: Drama/ Thriller
Nota acordata: 9.00
Un film regizat de Juan Antonio Bayaona - a mai regizat „El Orfanato” 2007. De altfel si scenaristul este Sergio G. Sanchez, acelasi care a scris  scenariul pentru cunoscutul film de groaza spaniol „El Orfanato”.

Se pare ca „The Impossibles” 2012 este si cea mai grea lovitura pe care cei doi au reusit sa o marcheze cu succes in toata filmografia lor.
 
 

Acest succes s-a datorat in mare parte prezentei in film a unor actori de renume cum ar fi Naomi Watts si Ewan McGregor.

„The Impossibles” 2012 a fost nominalizat la Oscar si Globul de Aur pentru categoria „cea mai buna actrita- Naomi Watts”, insa fara sa castige premiul.

Filmul spune povestea unei familii alcatuite din sotii Henry Bennett (Ewan MCGregor) si Maria (Naomi Watts), precum si cei trei copiii ai lor, dintre care unul mai marisor, pe nume Lucas (Tom Holland).

Cu totii se aflau in superba statiune Khao Lak din Thailanda.

Tsunamii i-a luat insa prin surprindere in fatidica zi de 26 decembrie 2004, in timp ce intreaga familie se relaxa in piscina din fata vilei, unde au fost gazduiti.

Primele valuri au lovit tarmul Thailandei, care, in mod nestavilit, au inceput sa inainteze in teritoriu, distrugand totul in cale, ranind si ucigand mii de vieti omenesti.

Catastrofa este redata in imagini intr-un mod foarte realist. Apele furioase i-au despartit pe Maria si Lucas de Henry si ceilalti doi copii.

Doar printr-un noroc Maria si fiul ei mai mare, Lucas, reusesc sa reziste fortei talazurilor dezlantuite si sa ramana alaturi.

Filmul devine foarte emotionant intrucat mama lui Lucas este ranita destul de grav si devastata la gandul pierderii sotului si a celor doi copii, dar cu toate acestea lupta pentru a ramane in viata.

Lucas isi da seama de faptul ca mama sa ar putea fi singurul sau parinte in viata si crede ca si cei doi fratiori ai sai sunt deja morti.

Instinctele ii dicteaza copilului sa-si protejeze unicul parinte, cu orice pret.

Ce pot sa adaug este ca  Naomi Watts joaca extraordinar, iar totul devine realist si deosebit emotionant, pana la lacrimi.

Pentru a nu dezvalui prea mult din actiunea filmului si sa-i strict astfel frumusetea am sa ma opresc aici, nu inainte de a recomanda acest film drept unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut in ultimii 5 ani.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator