duminică, 2 iunie 2013

Elysium (2013)

Thriler SF de actiune cu Matt Damon si Jodie Foster in rolurile principale. Oamenii au epuizat resursele pamantului care acum se afla in declin. Intreaga lume este impartitya in saraci si in bogati, iar cei mai avantajati sunt, bineinteles, bogatii. Tot ei stabilesc legile si regurile ce guverneaza in mod draconic intreaga lume. Bogatii s-au refugiat intr-un habitat spatial unde au toate conditiile si luxul pe care ti-l poti imagina, in timp ce saracii, ramasi pe Pamant sunt sortiti pieirii
Nota acordata: 7.00
Genul: Thriller/ SF/ Drama/ Actiune
Film regizat si scris de Neill Blomkamp (33 de ani), acelasi care s-a facut remarcat cu productia "District 9" din 2009 - pentru care a primit si o nominalizare la Oscar, la categoria "Cel mai bun scenariu adaptat", insa fara sa castige premiul.

Bugetul alocat acestei productii este de 100 de milioane de dolari.




Distributia reuneste o seama de actori foarte cunoscuti, cum ar fi Jodie Foster si Matt Damon, alaturi de Alice Braga si Sherito Copley in rolurile secundare.

Scenariul pare sa fie pe cat de intrigant pe atat de fascinant. Actiunea filmului este plasata in viitor, prin anul 2159, cand omenirea si-a epuizat cea mai mare parte din resursele pamantului, iar societatea si-a accentuat diferentierile dintre clasele sociale, respectiv cele dintre bogati si saraci.

Astfel, cei saraci sunt nevoiti sa traiasca pe pamantul suprapopulat, sterp si aflat in ruina, in timp ce bogatasii, bine-mersi, s-au refugiat intr-un habitat spatial, numit Elysium, unde traiesc in huzur si in lux. 

Nenorocitii de pe pamant sunt lipsiti de cele mai elementare servicii de protectie, cum ar fi cele medicale, precum si cele impotriva infractionalitatii.

Secretartul Rhodes (Jodie Foster) este principalul factor de decizie de pe habitatul spatial.

Rhodes este un lider autoritar ce nu se da in laturi pentru a suprima orice incercare a celor de pe pamant de a patrunde in habitatul spatial.

Intreaga lume este guvernata de o lege martiala a imigratiei, totul pentru a asigura imbuibatilor de pe statie ”un stil de viata luxos si fara griji” sau, mai exact, pe principiul basescian ”Sa traim bine !!!”.

Max de Costa (Matt Damon) este un om obisnuit constrans de imprejurari sa accepte o misiune riscanta dar decisiva, intrucat de succesul sau va depinde bunastarea si linistea atat a celor saraci cat si a celor de pe Elysium. 
 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator