duminică, 2 iunie 2013

World War Z (2013)

brat pitt joaca in cel mai scump film de groaza produs pana in prezent; apocalipsa mortilor vi cucereste pamantul, iar putinii oameni ce au scapat neinfectati sunt in pericol
Nota acordata: 8.00
Genul: Thriller/SF/Groaza/Drama
Film regizat de Marc Foster (a mai regizat Quantum of Solace- 2008) si cu o distributie ce-l cuprinde pe Brad Pitt in rolul principal. Alaturi de Brad Pitt mai apar Eric West si Mireille Enos.
 
Bugetul filmului este unul destul de mare, de 170 de milioane de dolari, investitie ce a contribuit la realizarea a catorva efecte speciale care, desi exagerate, impresioneaza prin originalitate.
 

Brad Pitt nu face un rol de milioane. Personal mi s-a parut cam obosit, incercanat si chiar un pic lalau insa nu-mi amintesc sa-l fi vazut pana acum intr-un film horror, fie el si cu buget mare. Poate i-am putea gasi o scuza pentru prestatia mediocra.

Scenariu din World War Z (2013) mi s-a parut prea de heirup, adica prea fortat. Iar ca sa nu umplu pagina de spoilere am sa mentionez doar momentul cand Brad ajunge la granita Iraelului, unde evreii au fost suficienti de inteligenti ca sa-si ingradeasca intreaga tara cu ziduri mari, de vreo 50 de m. Sau mai mult de 50 m? In fine! Ideea este ca zombii au dat navala si au creat un fel de scara cu trupurile lor, ce urca pana la marginea zidului, de unde s-au aruncat peste bietii israeliti.

Probabil ca odata ce omul a fost zombificat de virus, acesta dobandea calitati atletice absolut de invidiat.

Mai mult, in timp ce Brad si o mana de soldati erau fugariti de zombii, unul dintre acestia si-a infipt dantura in mana unei tinere femei soldat din fortele de aparare israeliene.

Foarte pe faza Brad pune mana pe un cutit si reteaza mana bietei femei care incepe sa urle de durere in timp ce colegul ei o tintea spre cap cu teava armei, pentru a o lichida daca aceasta incepe sa se transforme. Norocul a fost de partea ei. Noroc, pentru ca a ramas totusi in viata. Ciunga dar in viata.

Dar aici apar mai multe variabile, respectiv:
1. Nu era singurul soldat sau om care isi pierdea viata fiind muscat de zombii, totusi Brad doar pe femeia asta i se pune pata sa o salveze;
2. Biata femeie putea sa moara doar din soc, precum si din pierderea masiva de sange, tinand cont de faptul ca Brad nu a folosit garou sau vreun anestezic local in prealabil;
3. Nu exista nici o garantie ca  odata ce a fost taiata mana infectia ar fi fost oprita, iar pe langa soc si durere extrema, nenorocita ar fi avut parte si de o moarte agonizanta; 4. Pericolul nu a trecut de fel si oricum exista 50 % sanse de supravietuire, dar acum ca femeia era ranita si ca trebuiau sa o care sansele de a ramane cu totii in viata au devenit si mai mici.  
 
Pe scurt, actiunea se petrece intr-un peisaj apocaliptic in care cea mai mare parte a populatiei planetei este contaminata de un virus. Doar o treime din oameni au reusit sa scape de pandemie, insa cu totii se aflau intr-un pericol iminent.   
 
In acest scenariu apocaliptic guvernele lumii se prabusesc iar haosul si nebunia pun stapanire pe intreaga lume.
 
Gerry Lane (Brad Pitt) este un simplu angajat al ONU care are misiunea de a opri raspandirea pandemiei si de a restabili ordinea.
 
El trebuie sa se deplaseze pretutindeni in lume pentru a aduna informatiile necesare eradicarii pandemiei. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator