duminică, 2 iunie 2013

Riddick (2013)

continuarea filmului  Chronicles of Riddick: Dark Fury din 2004. Un film SF de exceptie in care Vin Diesel reapare in rolul luptatorului de pe Furya
Nota acordata: 6.00
Genul: Thriller/ SF/ Actiune
Riddick este o continuare (sequel) a filmelor SF de succes „Pitch Black” (2000) si „The Chronicles of Riddick: Dark Fury” (2004).

Intarzierea aparitiei filmului „Riddick” (2013) este datorata neintelegerilor aparute intre producatori si realizatori, ce nu s-au inteles prea bine cu privire la drepturile asupra primelor productii din serie.

Se pare ca regizorul David Twohy a refuzat orice colaborare cu Universal Studios (vechea casa de productie), preferand sa realizeze al treilea film din serie in mod independent si cu buget redus, de doar 38 milioane de dolari.



O parte din filmari au fost realizate in Desertul Alb din Farafra, Egipt, tocmai datorita peisajului unic si neobisnuit ce se poate intalni in aceste locuri.

In distributie se regaseste Vin Diesel, in rolul lui Riddick, un mercenar de pe Furya, ce lupta pentru supravietuirea sa si pentru salvarea planetei sale, amenintata cu distrugerea.

Riddick este parasit pe o planeta arsa de soare, unde in timpul noptii o specie extraterestra de pradatori isi face aparitia pentru a devora tot ce misca.

Intr-un astfel de loc este obligat Riddick sa supravietuiasca, devenind mai puternic, mai rapid si mai siret.

Insa pentru a scapa de pe planeta blestemata el va trebui sa-i contacteze pe vechii lui dusmani, folosindu-se de un vechi far de navigatie.

Pe urmele lui Riddick  sosesc de indata cei mai buni vanatori de recompense pentru a-l elimina.

Printre mercenarii veniti sa-i ia capul lui Riddick se afla si Vaako (Karl Urban), unul din cei mai destoinici vrasmasi ai sai.

Insa pe langa capturarea temutului luptator de pe Furya, mercenarii vor trebui sa se descurce si cu lighioanele hade si feroce ce ies din ascunzisuri odata cu lasarea serii.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator