Inainte de aplicarea unei masti pe fata tenul trebuie sa fie
curatit in prealabil prin spalarea cu un sapun moale sau lapte demachiant. In
cazul tenurilor normale sunt recomandate mastile preparate din fructe exotice
amestecate cu miere, ce confera pielii un aspect stralucitor si atragator.
Masti pentru ten seboreic.
1. Se zdrobesc cateva capsuni coapte si se amesteca cu spuma unui albus de ou, cu o lingura de lapte si putin bicarbonat. Dupa 15 minute de la uscarea mastii pe fata se clateste cu apa calda urmata de apa rece, pentru inchiderea porilor. In cazul tenului gras si nu numai mastile cu capsuni se pot folosi si in amestec simplu cu miere.
2. Peste miezul unei banane coapte se toarna putina miere si se amesteca pana cand se obtine un terci. Se aplica masca si se lasa asa timp de cateva minute, dupa care se clateste cu apa.
3. Se pot folosi prunele, caisele sau piersicile. Fructele se spala, li se scot samburii si se strivesc intr-un bol pana cand devin o pasta omogenizata. In cazul piersicilor se va curatii pielita de la suprafata. Se aplica pasta pe fata si se freaca usor. Se mentine pe fata timp de 15 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.
4. Drojdie de bere in proportie de
5. Spuma obtinuta dintr-un albus de ou se amesteca cu o lingura de miere si una de lapte praf. Masca se lasa pe fata timp de 15 minute dupa care se clateste cu apa calda.
6. Spuma obtinuta dintr-un albus de ou se amesteca cu o lingura de fulgi de grau si 15 ml suc de capsuni. Masca se mentine pe fata timp de 15 minute, dupa care se spala cu infuzie de musetel, calduta sau cu apa.
7. Spuma obtinuta dintr-un albus de ou se amesteca cu o lingura de fulgi de ovaz si cateva picaturi de zeama de lamaie. Masca se pastreaza pe fata timp de 15 minute dupa care se clateste cu apa calduta.
8. Se amesteca doua linguri de morcovi rasi cu o lingura de smantana. Amestecul se mentine pe fata timp de un sfert de ora dupa care se clateste cu apa.
Masti pentru ten uscat
2. Se scoate miezul unui fruct de avocado si se amesteca cu continutul gelatinos a trei capsule de vitamina E, peste care se adauga si 15 ml de ulei de masline. Masca se indeparteaza cu apa rece dupa 25 de minute de la uscarea pe fata.
3. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingura de lapte praf, peste care se toarna si putin ulei de masline. Dupa un sfert de ceas, timp in care masca s-a uscat pe fata, se spala cu apa rece.
4. Se stoarce zeama din 20 de boabe de struguri albi si copti. Mustul se amesteca cu lapte praf sau faina de orez pana cand se omogenizeaza intr-o pasta. Dupa un sfert de ora de la aplicarea mastii pe fata se va clati cu apa.
5. Miezul unei banane bine coapte se amesteca cu o lingurita de miere, cu trei linguri de apa de trandafiri, precum si cu continutul gelatinos a doua capsule de vitamina E. Dupa 10 minute de la aplicarea mastii pe fata, se spala cu apa calduta.
6. O banana bine coapta se amesteca cu 15 ml de smantana si doua linguri de zeama de portocale. Masca se mentine timp de 15 minute dupa care se clateste cu apa sau infuzie rece de musetel.
7. Branza de vaci amestecata in proportii egale cu miere de albine. Masca se mentine pe fata un sfert de ora dupa care se clateste cu apa.
8. Se vor folosi capsiuni sau fragi cu smantana. Dupa spalarea fructelor si zdrobirea lor intr-un bol se toarna peste terci o lingura de smantana, dupa care se omogenizeaza. Se mentine pe fata 15 minute dupa care se clateste cu infuzie de musetel sau apa calduta.
Masti contra pistruilor, a petelor, precum si pentru albirea
tenului
2. Fulgi de orz amestecati in proportii egale cu faina de secara, peste care se toarna zeama de lamaie. Dupa un sfert de ora de la uscarea mastii pe fata se spala cu apa rece.
3. Se zdrobesc cateva boabe de struguri pana cand devin o pasta, la care se adauga o lingura de amidon de porumb si se amesteca pana la omogenizare. Masca se aplica pe toata fata si se pastreaza timp de 25 de minute. Se clateste cu apa calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator