Oceanarium
Construit pe Fluviul Tagus, Oceanariumul din Lisabona este unul dintre cele mai mari aquariumuri din lume.
Peter Chermeyeff, arhitectul oceanariumului, si-a pus amprenta pe aceasta realizare ce etaleaza un design superb si o grandoare tipica stilului american.
Aici vei avea parte de o experienta de neuitat, avand prilejul de a admira ecosisteme oceanice impresionante, recreate intr-un singur habitat oceanic.
Acvariul central este mare cat patru bazine olimpice la un loc.
Oceanariumul este construit in asa fel incat ofera turistilor posibilitatea de a privi in acest acvariu enorm de la mai multe niveluri.
Cel mai de jos nivel ofera o priveliste asupra fundului oceanului, unde, intr-un mediu controlat, pe langa mii si mii de pesti si meduze, se pot vedea vietuitoare absolut remarcabile, inclusiv mai multe specii de rechini.
Una dintre vietuitoarele ciudate ce atrage imediat privirile si chiar sunete de entuziasm este pestele denumit Mola Mola, cel mai mare peste osos din lume (poate atinge si o tona) si care are o configuratie ciudata, parand a fi un cap de peste cu coada, fara trup.
Senzatiile sunt aproape unice intrucat cei mai multi dintre vizitatori nu au avut posibilitatea de a admira astfel de privelisti, in deplina siguranta si fara pericol.
Am vazut atat copii cat si adulti care au ramas pur si simplu cu gura cascata privind fascinati minute in sir la viata mirifica din adancul oceanului.
Insa nu doar pesti pot fi vazuti la Oceanariumul din Lisabona, ci si pasari sau animale cum ar fi simpaticii pinguini sau vidrele jucause.
Aceste habitate, in care traiesc diferite exemplare de specii de pesti, pasari si animale, sunt despartite prin pereti construiti dintr-un material transparent, de foarte buna calitate, montati intre acvariul principal si celelalte acvarii si care ofera senzatia ca nimic nu este marginit.
Desi senzatia este ca exista un singur rezervor mare, de fapt intregul Ocenariul a fost construit pentru a oferi patru habitate diferite. In patru bazine enorme sunt create ecosisteme ce cuprind exemplare din flora si fauna aflata in partea nordica a Atlanticului (zona de coasta stancoasa), in Antarctica (linia de coasta), in zonele temperate ale Pacificului (cum ar fi padurile de alge), precum si recifurile de corali din zona tropicala a Oceanului Indian.
Interiorul Oceanariumului este dotat si modernizat cu aparatura de ultima generatie, ce fac ca vizita turistilor sa fie una deosebit de agreabila.
(Continuarea se poate face intrand prin click pe pagina urmatoare sau apasand cu mouse-ul pe unul din numerele de mai jos)
(Continuarea se poate face intrand prin click pe pagina urmatoare sau apasand cu mouse-ul pe unul din numerele de mai jos)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator